Grillat med tillbehör

Nu var det ju alldeles för längesedan jag skrev… Men jag tänkte nu dela med mig av vad jag lagat 4-5 gånger sedan jag skrev senast, grillat med färskpotatis och svampsås. Låter kanske inte som Rocket Science men ack va gott!!

För 4 personer

Champinjonsås

ca 15 normalstora champinjoner, eller annan valfri svamp
1 bananschalottenlök
matlagningsgrädde
creme fraiche
soja
1/2 hönsbuljongtärning
salt och peppar

Stek svampen och löken lite försiktigt. Smula ner buljongtärningen och sedan sojan. Häll på grädde och creme fraiche och rör om. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra, ju längre desto bättre.

Emelies färskpotatis med lite touch

15 potatisar
2 dl finhackade blandade örter (t ex persilja, slät och krusig, gräslök, timjan, basilika, oregano)
Olivolja
Flingsalt

Koka potatisen nästan klara, ca 5 min kortare än vanliga färskpotatisar. Häll av och låt ånga av lite.
Häll potatisen i ugnssäker form och häll på hälften av finhackade örterna. Häll även olja och lite flingsalt på potatisen. Sätt in i 250 g ugn i 5-10 min tills potatisen fått lite färg. Ta ut och häll på resten av örterna – servera.

Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1,5 msk finhackad persilja
0,5 dl finriven parmesanost
citronskal från en halv citron
olivolja

Blanda persilja, parmesan och citronskal och häll röran på de delade tomaterna, blanda försiktigt. Häll på olivolja och rör om. Enkelt och överraskande gott!

Servera till valfritt grillat kött

Leave a comment